Ο Στ. Κοντονής απορρίπτει τη γραμμή Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση

Ο Στ. Κοντονής απορρίπτει τη γραμμή Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Θέση απέναντι στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχετικά με το αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη ως το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Ολομέλεια είπε ότι «δεν είναι σωστή προσέγγιση εκείνη η οποία λέει ότι η επόμενη Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές, δεσμεύεται από τις απόψεις τις οποίες έχει εκφράσει η προηγούμενη Βουλή».

«Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Διότι και η άποψη αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένας ενδιάμεσος κρίκος, μεταξύ της Βουλής που προτείνει και της αναθεωρητικής Βουλής που θα αποφασίσει», προσέθεσε χαρακτηριστικά τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι «η αποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ' όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει»

Ο κ. Κοντονής διαφώνησε και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32, η οποία θέλει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό αν η Βουλή δεν επιτύχει την εκλογή, κάνοντας λόγο ακόμα ακόμα και για αλλοίωση πολιτεύματος εφόσον συμβεί.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Όποιος λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λάθος», είπε ο Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο.