Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ν. Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών μετά τα αυξημένα κρούσματα. 

Νωρίτερα, οπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωινής τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ανακοινωθούν νέα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί στις 15:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει μέτρα τύπου Πόρου και για άλλα νησιά, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε εργασιακούς χώρους, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του ορίου των ατόμων (από 100 σε 50) που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε υπαίθριους χώρους, και να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις -ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής- και η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τον κορονοϊό εργαζομένων σε γηροκομεία και άλλες δομές φροντίδας που επιστρέφουν από διακοπές.

Τέλος, η κυβέρνηση θα απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε απόσταση από άλλα άτομα.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση προς τους νέους, τονίζοντας πως δεν είναι άτρωτοι και σε πιο προσωπικό τόνο επεσήμανε «και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».