ΝΔ: Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου

ΝΔ: Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου

Στην υπόθεση με τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα φέρεται να ζήτησε μίζα, επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση, μετά από νέο σημερινό δημοσίευμα.

Στο σημερινό δημοσίευμα δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το ότι ο καταγγέλλων κ. Λιβανός -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει- είχε προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον πρωθυπουργό και είχε επικοινωνήσει με την Β. Θάνου προισταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.        

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν.

H υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στα ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις.

Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία;

Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Και κυρίως: Πως είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του; Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;».