Ν. Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μένει ούτε πίσω, ούτε στο λαϊκισμό

Ν. Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μένει ούτε πίσω, ούτε στο λαϊκισμό

«Είναι καιρός να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης όλοι μαζί. Η πόλη δεν μπορεί να μένει ούτε πίσω, ούτε στο λαϊκισμό, πρέπει να πάει μπροστά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Θέμα Radio 104,6, επισημαίνοντας ότι «έχουμε επιλέξει να διχαζόμαστε σε αυτήν την πόλη με ανοησίες και με θέματα που δεν αφορούν στην πραγματική ζωή της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να δούμε μακριά, ψηλά και η Θεσσαλονίκη να «καβαλήσει» το κύμα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται».

Ο Νίκος Ταχιάος αναφερόμενος στο Β'' γύρο των εκλογών είπε ότι απευθύνεται σε όλους τους δημότες και δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος θα είναι ενωτικός για όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε ότι «οι πολίτες μπορούν να αναγνωρίσουν στο πρόσωπό μου ένα ειδικό βάρος στη διοίκηση του δήμου, μια εμπειρία που είναι πολύ σημαντική στο χειρισμό των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα ανοιχτό μυαλό και το γεγονός ότι μπορώ να ανοίξω πολλές πόρτες αυτήν την στιγμή πάνω στο κύμα της πολιτικής αλλαγής η οποία έρχεται»

Για την επόμενη μέρα στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος είπε ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να επικρατήσει η λογική σε όλους γιατί η πόλη πρέπει να διοικηθεί, τονίζοντας ότι «Είμαι έτοιμος να κάνω εκείνους τους συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για να προχωρήσουμε. Προφανώς έχω τις απόψεις μου και εμμένω σε αυτές. Θέλω να δω και τις άλλες πλευρές, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, πόσο και εκείνες θα βάλουν νερό στο κρασί τους για να διοικηθεί η πόλη».

Αναφερόμενος στη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων, του Α' γύρου των εκλογών, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» επεσήμανε ότι «αυτό δείχνει την αδυναμία της δημόσιας διοίκησης και της ελληνικής γραφειοκρατίας» και συμπλήρωσε ότι κατανοεί τους κ.κ. Ζέρβα και Ορφανό για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

Όταν ρωτήθηκε για την πολιτική ταυτότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Νίκος Ταχιάος εξήγησε ότι «βρέθηκε ευκαιριακά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας άνθρωπος που είχε θέσεις στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς και αυτός είναι ο λόγος που η Κατερίνα Νοτοπούλου του έκλεισε το μάτι, ενόψει του Β' γύρου των εκλογών» και συμπλήρωσε ότι «η εκλογή μου στη θέση του δημάρχου είναι αυτή που θα στεναχωρήσει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό».

Φωτογραφία intime news