7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μπούρας: Ομόφωνη η απόφαση αρχειοθέτησης πόθεν έσχες 2015 - 2018 των πολιτικών αρχηγών

Μπούρας: Ομόφωνη η απόφαση αρχειοθέτησης πόθεν έσχες 2015 - 2018 των πολιτικών αρχηγών
Eurokinissi

Ομόφωνη, δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ήταν η απόφαση αρχειοθέτησης των δηλώσεων όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητά για τις χρήσεων 2015 - 2018, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Μπούρας σε απάντηση «όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περί απόπειρας δήθεν "κουκουλώματος" από την Επιτροπή στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021», σημειώνει ότι αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Όπως τονίζει, η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη ενώ συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
 
«Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021», προσθέτει ο Θ. Μπούρας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

« Δήλωση Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
 
Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα ως ειδικό όργανο και στην οποία πέραν των τριών μελών-βουλευτών συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, έχω την θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις.
 
Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περί απόπειρας δήθεν "κουκουλώματος" από την Επιτροπή ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.
 
Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
 
Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου.2021.
 
Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού
 
Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
 
Θανάσης Μπούρας»