Λ. Αυγενάκης: Στόχος μας να «συναντηθούμε» σε ένα κοινό μέτωπο με άλλες πολιτικές δυνάμεις

Λ. Αυγενάκης: Στόχος μας να «συναντηθούμε» σε ένα κοινό μέτωπο με άλλες πολιτικές δυνάμεις

Για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη μεριά της ΝΔ, την ανοχή της κυβέρνησης στα θέματα ασφαλείας και την εξαγγελία βοήθειας ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέπτυξε τη στρατηγική της Πειραιώς στον δρόμο προς τις κάλπες, αναλύοντας παράλληλα και το μήνυμα που εξέπεμψε το 12ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, εμείς έχουμε διαμηνύσει ότι τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Αναφερόμενος στα θέματα ασφαλείας, με αφορμή και το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό του ΣΚΑΪ, δεσμεύτηκε: «Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε μορφή βίας και ανομίας. Κανείς δεν θα μπορεί να το παίζει επαναστάτης σε βάρος της Δημοκρατίας και της ασφάλειες των πολιτών».

Για τη βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Δεν είναι ένα επίδομα σαν αυτά που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενθαρρύνει τους νέους Έλληνες να κάνουν παιδιά. Αυτό όμως είναι μόνον ένα από τα μέτρα που αποβλέπουν στην ανάσχεση της υπογεννητικότητας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως και το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά θα επαναφέρουμε και τα επιδόματα που έκοψε η σημερινή κυβέρνηση από τις πολύτεκνες οικογένειες».

Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες, υπογράμμισε: «Αυτό το “φύγετε” που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή ως αντιπολίτευση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε κάλπη, όπου και αν αυτή στηθεί. Δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τι κάνει το κόμμα για εμάς, ή τι έκανε το κόμμα για εμάς, ή τι πικρία μπορεί να έχουμε. Είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για το κόμμα. Κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», ενώ παίρνοντας θέση πάνω στα μετεκλογικά σενάρια περί αυτοδυναμίας ή κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Στόχος μας είναι με αφετηρία τα κοινά σημεία μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, να “συναντηθούμε” σε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να κάνουμε πράξη το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα που ξεφεύγει από τη μνημονιακή ή αντιμνημονιακή ατζέντα».

Τέλος, κληθείς να ερμηνεύσει το μήνυμα που εξέπεμψε το 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο Γραμματέας του κόμματος δήλωσε: «Το 12ο Συνέδριό μας εξέπεμψε μήνυμα εκλογικής και πολιτικής ετοιμότητας, μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και ελπίδας. Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και δημιουργική και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους».

Φωτογραφία: intime.news