Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Π. Μπακογιάννης αγωνίστηκε για την ελεύθερη δημοσιογραφία

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Π. Μπακογιάννης αγωνίστηκε για την ελεύθερη δημοσιογραφία

Στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ αφιερωμένη στον Παύλο Μπακογιάννη παρέστη απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης και ως δημοσιογράφος, ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο Π. Μπακογιάννης πρέσβευε πάντα την ελεύθερη δημοσιογραφία που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, ότι γι' αυτήν αγωνίστηκε και γι' αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. 

Αναλυτικά η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ και ειδικά στην πρόεδρό της για τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης, πολύ ζεστής, της πολύ συγκινητικής εκδήλωσης. Η ΕΣΗΕΑ τίμησε 30 χρόνια μετά τον θάνατό του τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου αλλά και ως δημόσιου άνδρα.

Η επιτυχία μιας εκδήλωσης εξαρτάται από αυτά τα οποία λέγονται στην εκδήλωση αυτή. Και πράγματι, σήμερα, δεν ακούστηκε τίποτα το κοινότοπο, τίποτα το συνηθισμένο, τίποτα το προβλέψιμο για τον Παύλο Μπακογιάννη. Και αυτό, ίσως, με τον τρόπο του λέει πολλά για το δικό του προσωπικό μεγαλείο.

Για τον Παύλο έχουν ειπωθεί πολλά. Θα πω μόνο σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος. Ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι αυτή που προστατεύει την εξουσία από υπερβάσεις. Αυτήν πρέσβευε πάντα ο Παύλος Μπακογιάννης. Γι' αυτήν αγωνίστηκε και γι' αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ για μια πραγματικά ξεχωριστή, για μια πολύ όμορφη εκδήλωση».