Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό

Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό

Στην Ολομέλεια επιχείρησε να φέρει το ζήτημα του μεταναστευτικού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με την εκκίνηση της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ζήτησε και πήρε τον λόγο προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. «Αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη είναι απόδειξη της διαχειριστικής σας αποτυχίας που οφείλεται σε ιδεοληπτικές εμμονές και την ανικανότητα σας», τόνισε αρχικά και προσέθεσε ότι αποτυχία βαραίνει τη ΝΔ. «Τι έγινε συνάδελφοι της ΝΔ με την αποσυμφόρηση; Τι έγινε με επιτελικό κράτος; Γιατί οδηγείστε από τη δεξιά ρητορική Βορίδη-Σαμαρά και δεν καθοδηγείστε από αυτά που έλεγε ο ίδιος ο αρχηγός σας; Πώς αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση; Με κλειστά κέντρα; Κι όταν αντιδρούν οι νησιώτες στέλνετε τα ΜΑΤ και δέρνετε τον κόσμο; Μέχρι να φτιάξετε επιτελικό κράτος μπορείτε να δείξετε ανθρωπισμό; Έχετε πάρει πίσω όλες τις υποσχέσεις για αποσυμφόρηση», προσέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών 

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός υπογράμμισε μεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει , ωστόσο παραδέχτηκε ότι και η ΝΔ αιφνιδιάστηκε από τις ροές. « Θράσος να μας κουνάτε εσείς το χέρι όταν με τις ιδεολογικές σας εμμονές ανοίξατε τα σύνορα. Αφήσατε ένα απόλυτο μπάχαλο με τον μη έλεγχο ΜΚΟ, δεν απορροφήσατε κονδύλια και αφήσατε 70.000 αιτήματα ασύλου κάβα για τους επόμενους», προσέθεσε με νόημα. 

Από την πλευρά του ο  Ανδρέας Λοβέρδος, αφού ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση στη Βουλή θα έπρεπε να περιστραφεί γύρω από το ασφαλιστικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για δειλία. 

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε απόβαση, που θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση, αναφερόμενος στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.