Κίνηση βαρόμετρο, σήμα επιστροφής στην κανονικότητα
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κίνηση βαρόμετρο, σήμα επιστροφής στην κανονικότητα

Αποτελεί ειλημμένη απόφαση εδώ και αρκετές μέρες και έρχεται πλέον η στιγμή της υλοποίησης. Όπως ήδη έχει γράψει από τις 4 Μαΐου το liberal.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω πανδημίας έδωσε εντολή στους στενούς του συνεργάτες να καταρτίσουν πλάνο εξορμήσεων εκτός του Μεγάρου Μαξίμου. Ήταν σαφές ότι ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει ότι θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες τόσο σε επίπεδο λήψης συγκεκριμένων μέτρων όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας με καθαρή στόχευση την εμπέδωση του αισθήματος σταθερότητας στους πολίτες. Μία από αυτές είναι και η απευθείας επαφή και συνομιλία με την κοινωνία, την οποία θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου, συγκριτικό του πλεονέκτημα. 

Έτσι λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την προσεχή Τρίτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη μετακίνηση του εκτός των ορίων της Αττικής, μετά και την άρση των σχετικών περιορισμών. Ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με φορείς της πόλης με διπλό στόχο. 

Από την μία να αφουγκραστεί από πολύ κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και από την άλλη να στείλει το μήνυμα της σταδιακής μεν αλλά σταθερής δε επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα. Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός από την επικείμενη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται ένα συνολικό πλάνο εξορμήσεων σε ολόκληρη τη χώρα που θα «απλωθεί» χρονικά μέσα στους επόμενους μήνες. 

Πρώτη προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι η διαχείριση της επιστροφής σε όσο το δυνατόν πιο κανονικούς ρυθμούς. Με την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, να έχει πληγεί σημαντικά η κυβέρνηση έχει επικεντρώσει όλες τις προσπάθειες στην ενίσχυση του κλίματος σταθερότητας, στοιχείο στο οποίο θα επιμείνει το Μέγαρο Μαξίμου όλο το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει το σύνθημα γενικευμένης επίθεσης μέσα από εξωστρεφείς επιλογές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή μάλιστα το φετινό καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να επισκεφτεί πολλές πόλεις της Ελλάδας, επιθυμώντας να συνεχίσει, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, την σταθερή σχέση που έχει αναπτύξει με τους πολίτες.

Της πρώτης εκτός έδρας επίσκεψης του πρωθυπουργού θα έχει προηγηθεί, εκτός απροόπτου, η ανακοίνωση του ανοίγματος όλων των τάξεων του δημοτικού. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες αλλά πιο σημαντικές πράξεις στο δρόμο προς την ομαλότητα αφού αναμένεται να επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.