Κεγκέρογλου προς Σπίρτζη: Έπρεπε να πεις στον Τσίπρα για την εξομείωση Παπανδρέου-Πινοσέτ

Κεγκέρογλου προς Σπίρτζη: Έπρεπε να πεις στον Τσίπρα για την εξομείωση Παπανδρέου-Πινοσέτ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Του… ξέφυγαν τα «γαλλικά» του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, όταν από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον Χρήστο Σπίρτζη να πει στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω την... εξομοίωση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Πινοσέτ. «Και αυτό το βραβείο που πήρε ο Τσίπρας, φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; τι θα έλεγε ο Τσίπρας για Παπανδρέου;», είπε αρχικά ο βουλευτής της ΔΗ. ΣΥ., ενθυμούμενος ότι ο πρωθυπουργός είχε προσομοιάσει τον κ. Παπανδρέου με τον Πινοσέτ!

«Και δεν του είπες ρε Χρήστο (σ.σ Σπίρτζη) να πει "έκανα μ@λ... που τον είπα Πινοσέτ;" Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα πως έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ», προσέθεσε από το βήμα της Ολομέλεια. Μάλιστα, αναρωτήθηκε πώς ο πρωθυπουργός έχει στην κυβέρνησή του υφυπουργό του Παπαδήμου. «Σπίρτζη έχεις ευθύνη γιατί δίνεις άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στους κκ. Τόλκα και Μωραϊτη, κατηγορώντας τους ότι έκαναν συναλλαγή. «Εσύ Σπίρτζη είχες εκφράσει τη διαφωνία σου και έκανες επιλογή σου,  οι άλλοι όχι μόνο δεν είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους αλλά ήταν στην πρώτη γραμμή καταγγελίας της πολιτικής Σπίρτζη», τόνισε.