Κάλεσμα συστράτευσης απέναντι στη δοκιμασία από τον ιό
Πλεύση Ελευθερίας

Κάλεσμα συστράτευσης απέναντι στη δοκιμασία από τον ιό

Σε συστράτευση και αλληλεγγύη απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού καλεί την κοινωνία η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων.

Η κα Κωνσταντοπούλου επισημαίνει πως «δεν είναι καν ώρα κριτικής, είναι η ώρα της ευθύνης και της προσπάθειας, συλλογικής και προσωπικής».

«Στη στιγμή της μάχης για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν στέκεσαι ως παρατηρητής ή κριτής, κουνώντας το δάχτυλο σε εκείνους που, έστω στην στιγμή αυτή, αποδεδειγμένα καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την ανάσχεση του κακού».

Η Πλεύση Ελευθερίας χαιρετίζει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η κα Κωνσταντοπούλου, «και στέλνει μήνυμα στήριξης και ευγνωμοσύνης προς τους επιστήμονες για τον αγώνα που δίνουν».

Παράλληλα, χαιρετίζει την ωριμότητα και την αυταπάρνηση της πλειοψηφίας των πολιτών και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει σθεναρά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την καθημερινή, ειλικρινή, άρτια και συνεχή ενημέρωση των πολιτών όλων των τελευταίων ημερών, που σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς», σημειώνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.