Κ. Ζέρβας: Αναγκαίο το κλείσιμο της παραλιακής - Έχουμε το κίνημα «δεν κολλάω»

Κ. Ζέρβας: Αναγκαίο το κλείσιμο της παραλιακής - Έχουμε το κίνημα «δεν κολλάω»

Οδυνηρή, αλλά αναγκαία, χαρακτήρισε την απόφαση να κλείσει το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης, καθώς δεκάδες πολίτες δεν συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις των αρχών να μην συνωστίζονται, ενώ έκανε λόγο για ένα κίνημα «δεν κολλάω», παραφράζοντας το σύνθημα «Δεν πληρώνω».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόφαση Περιφέρειας και Δήμου να κλείσει η παραλία της πόλης προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες με τη συγκέντρωση πλήθους στο σημείο εκφράζοντας την ελπίδα «να μην αργήσαμε, αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα». «Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν αναγκαίο, αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη», σχολίασε όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην παραλιακή, ενώ όσον αφορά τη συνολική εικόνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το κατά το πόσο τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο δήμαρχος σημείωσε ότι η ανταπόκριση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική και πως όσοι μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία».

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ακόμη ότι «και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω». Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη».

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Τρίτης έχουν τεθεί επιπλέον μέτρα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όπως το καθημερινό κλείσιμό της από τις 14:00 έως τις 08:00 το πρωί της επομένης, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα περιμένει κλειστή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα ελάχιστος κόσμος βρέθηκε από τις 8 το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αθληθεί, ενώ κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούσαν κανονικά τους ελέγχους σε πεζούς και ποδηλάτες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας ή εάν έχουν αποστείλει sms στο 13033.