«Σχέδιο αποκατάστασης αδικιών» υπόσχεται ο Δ. Τζανακόπουλος

«Σχέδιο αποκατάστασης αδικιών» υπόσχεται ο Δ. Τζανακόπουλος

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και λίγους μήνες πριν τις εθνικές ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα καταστρωθεί ένα σχέδιο αποκατάστασης αδικιών με ορίζοντα τετραετίας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πάρα πολύ σύντομα θα προσδιοριστεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος και θα ληφθούν άμεσα μόνιμα μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή θα καταστρωθεί ένα σχέδιο αποκατάστασης αδικιών με ορίζοντα τετραετίας»,

Απαντώντας στην κριτική ότι όλα αυτά αποτελούν «προεκλογικό τέχνασμα» της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος επιχειρηματολόγησε επιτιθέμενος κατά της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει προεκλογικές τις παροχές της κυβέρνησης, τις οποίες ανακοινώνει κατά διαστήματα ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτίθεται στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του δώρου των Χριστουγέννων και των επιδομάτων, αν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα θέματα αυτά, ισχυριζόμενος ότι «προς τα κοινωνικά επιδόματα, η κριτική της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα κριτική στο κοινωνικό κράτος, είναι εγγεγραμμένη στη νέα πολιτική αντίληψη της ΝΔ που υιοθετεί τη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού».

Σχετικά με την Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι αυτή «χτίζεται στο έδαφος της εξόδου από τα Μνημόνια» και της «ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών που έδρασε καταλυτικά», ενώ επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για «διαρκούς ταύτισης του με την δεξιά σε όλα τα πεδία».