Η «ταξιαρχία» που προσεύχεται για «το Μάτι της Δεξιάς»

Η «ταξιαρχία» που προσεύχεται για «το Μάτι της Δεξιάς»

Αν βρείτε ένα κυβερνητικό στέλεχος της νυν ή όποιας άλλης κυβέρνησης, στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρησιακού βραχίονα διαχρονικά,  που να έχει εγγράψει στο πετσί του περισσότερες ώρες «ευθύνης» και «παρουσίας» στο πεδίο από τον Νίκο Χαρδαλιά να δεχθώ να τον «λιθοβολήσουμε»  για την κακοδιατυπωμένη θέση του για το 112 σε σχέση με την πολύνεκρη τραγωδία στην Εύβοια.

Πρωτοστατούν δε στην «αποκαθήλωσή του», άνθρωποι που δεν κουνήθηκε το βλέφαρό τους από τον κυνισμό των «Ματθαιόπουλων« και άνθρωποι που εξακολουθούν να κάνουν τους «νεκρούς» μέρος των πολιτικών τους λογαριασμών.

Όπως π.χ το «ανθρωποειδές» της αγαπημένης ταξιαρχίας των αντιεξουσιαστών - που επί ΣΥΡΙΖΑ αλώνιζε παντού και υποχρέωνε τους «πατέρες» τους που βρίσκονταν στην εξουσία να μετατρέπουν τα περιπολικά σε ταξί και να χαϊδολογάνε τα «παιδιά» - που έγραψε στο διαδίκτυο: « Μόλις έγινε η Μάνδρα της δεξιάς. Αναμένουμε Μάτι».

Κριτική στον Νίκο Χαρδαλιά να κάνουμε, όση κριτική θέλετε και πρέπει. 

Συνυπολογίζοντας στον λογαριασμό ότι από τον Ιούλιο του 2019 οπότε και ανέλαβε τη θέση πρώτα του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχει ούτε ένα «συμβάν» - αρχής γενομένης από την θεομηνία στη Χαλκιδική λίγες ημέρες μόλις μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μέχρι την φονική πλημμύρα της Εύβοιας- που να απουσίαζε. Μέρα ή νύχτα ανεξαρτήτως συνθηκών και περιστάσεων. 

Αλλά να του βγάλουμε τα μάτια προς χάριν της κριτικής και επειδή την «εκβιάζουν» κάποιοι που περιμένουν με άρρωστη αδημονία για την «ρεβάνς» στο Μάτι, όχι και πάλι όχι.

Ναι και οι νεκροί από την πλημμύρα στην Εύβοια ήταν θύματα της κακής οργάνωσης, προετοιμασίας, ανταπόκρισης της ελληνικής πολιτείας στους παλιούς γνωστούς αλλά και στους  σύγχρονους σχετικά άγνωστους κινδύνους. 

Αλλά η προσπάθεια «συμψηφισμού» με τη Μάνδρα και το Μάτι είναι αρρωστημένη. 

Είναι επίσης χρήσιμο να επαναληφθεί μήπως και κατανοηθεί έστω και εκ των υστέρων ότι η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ – τουλάχιστον από μας - για το Μάτι δεν ήταν γιατί δεν μπόρεσαν να προβλέπουν ή να αποτρέψουν την τραγωδία. Αλλά για τον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο από τον πρώτο ως τον τελευταίο της τότε κυβέρνησης διαχειρίστηκαν επικοινωνιακά την τραγωδία με τους 102 νεκρούς.

Αυτό το «νέο Μάτι» που ορισμένοι «εύχονται» δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. Ποτέ με τον δικό τους τρόπο. Επειδή κανείς δεν θα είναι ούτε τόσο κυνικός ούτε τόσο ανόητος να πιστεύει ότι μπορεί να κρύψει ή να κρυφτεί πίσω από τους νεκρούς.

Για να επανέλθουμε στην τραγωδία στην Εύβοια, τα «δεδομένα» της θα πρέπει να τα διερευνήσουν οι επιστήμονες και οι ειδικοί.

Η εξήγηση του καφενείου «φταίνε οι φωτιές του περασμένου Αυγούστου» καταρρίπτονται εν μέρει από την απλή επιστημονική παρατήρηση που έκανε ο επικεφαλής του ΟΑΣΠ καθηγητής Λέκκας στο δελτίο του Μέγκα το βράδυ της Κυριακής: Η περιοχή των Πολιτικών επλήγη από το πλημμυρικό φαινόμενο χωρίς να έχει προηγηθεί η αποψίλωση του δάσους από την φωτιά του καλοκαιριού. Αντιθέτως το δάσος στην περιοχή ήταν ανέγγιχτο και παρθένο. 

Οι αιτίες του φαινομένου και των συνεπειών του – πρωτίστως των τραγικών απωλειών - να διερευνηθούν με ακεραιότητα και επιστημοσύνη. Με επικεφαλής Λιότσους και όχι Ματθαιόπουλους. Το να βρεθεί τι έγινε και τι δεν έγινε για να αποφευχθεί η τραγωδία στην Εύβοια δεν αφορά την εικόνα ενός πρωθυπουργού , μιας κυβέρνησης ενός γενικού γραμματέα, ενός περιφερειάρχη, ενός δημάρχου ή ακόμη και των κατοίκων. Είναι η ουσία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους και η αποφυγή αντίστοιχης τραγωδίας