Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Νίκο Παππά

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Νίκο Παππά

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκινητή σκληρών πολιτικών παθών και οπαδό ρεβανσιστικής λογικής. Η πολιτική του διαδρομή μάλιστα θα λέγαμε ότι αποδεικνύει το αντίθετο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στον πρωθυπουργό πολλές φορές στο παρελθόν έχει ασκηθεί κριτική, ακόμα και από στελέχη εντός του κόμματός του, περί ήπιας πολιτικής τακτικής και υιοθέτησης χαμηλών τόνων σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρμαχος του μέτρου και μιας μετριοπαθούς αντιμετώπισης των πολιτικών ζητημάτων. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν προφανώς και προκαλεί συζητήσεις η αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή, η οποία είχε κύριο αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα : 

«...Μην ανησυχείτε θα υπάρχει πολύς χρόνος να ερωτηθείτε και να δώσετε εξηγήσεις για όλα αυτά τα οποία ακούμε. Δεν ξεχνιούνται αυτά εύκολα και εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή θα χρειαστεί κι εσείς να απαντήσετε για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης. 

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να δοθεί η εντύπωση ότι το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει τη δημόσια ζωή, στοχοποιώντας τον πολιτικό του αντίπαλο, τον Αλέξη Τσίπρα. 

 Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική από αυτή την τόσο «επιδερμική» προσέγγιση. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να ακολουθήσει μεθόδους πολιτικού ρεβανσισμού που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάτσει και με τα χέρια σταυρωμένα στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι πρώην κυβερνητικά στελέχη επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες.

Σύμφωνα με την ίδιες πηγές, στο Μέγαρο Μαξίμου αυτές τις ημέρες φτάνουν πληροφορίες που επιμένουν ότι δικογραφίες που αφορούν στον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Νίκο Παππά ενδέχεται να συνενωθούν, ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν δεδομένο ότι η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί σοβαρά με τον πρώην υπουργό Επικρατείας. Όλα αυτά ασφαλώς μένει να αποδειχθούν, κάτι που -είτε συμβεί είτε όχι- θα λήξει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Το μήνυμα λοιπόν που στέλνει το πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι δεν θα διστάσει να κλιμακώσει την αντίδρασή του σε σχέση με τον κ. Παππά, εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή του. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση έχει λάβει μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση: Να προχωρήσει στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα υπάρξουν επαρκή στοιχεία από την μεριά της Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα μάλιστα με την ανάγνωση που κάνουν γαλάζια στελέχη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο κ.Παππάς και κατ' επέκτασιν ο κ. Τσίπρας και γι' αυτό, όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλά, με τελευταία αφορμή το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει, παραποιεί και παραπληροφορεί, με στόχο να φανατίζει και να υποκινεί ακρότητες. Νομίζει ότι μπορεί ακόμη να τρέφεται από πολιτικές πεζοδρομίου και εμφανίζεται σαν προστάτης τους. Ξέρει πολύ καλά ότι με το νομοσχέδιο αυτό δεν θίγεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά η αυθαιρεσία των λίγων σε βάρος των πολλών», αναφέρει στο liberal.gr «γαλάζια» πηγή, σχετικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.