«Γαλάζια» επικράτηση και στη Δυτική Αττική

«Γαλάζια» επικράτηση και στη Δυτική Αττική

Παραδοσιακά «κάστρα» άλλαξαν χέρια μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στην αυτοδιοίκηση με τους υποψήφιους που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. να εκλέγονται και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής που αποκαλούνται «μη προνομιούχες» ανατρέποντας μάλιστα συσχετισμούς πολλών ετών σε ορισμένους δήμους. Το γεγονός χαρακτηρίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κοινωνική πολιτική που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ΝΔ επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών κυρίως σε δήμους μη προνομιούχων περιοχών και στελέχη της επισημαίνουν τις σημαντικές ανατροπές που σημειώθηκαν δεδομένου ότι για πρώτη φορά επικρατεί εκλογικά ακόμη και σε γειτονιές της Αθήνας όπου διαχρονικά κυριαρχούσαν η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Από τους 5 δήμους που συγκροτούν την περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να κερδίσουν τους 4. Στην Ελευσίνα και τη Φυλή επικράτησαν μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, ενώ χθες στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ νίκησαν τόσο στον Ασπρόπυργο όσο και στη Μάνδρα. Την ίδια στιγμή στα Μέγαρα, τον πέμπτο δήμο, επικράτησε ανεξάρτητος υποψήφιος που δεν υποστηριζόταν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικά για την ΝΔ ήταν τα αποτελέσματα και στο νεοσύστατο δυτικό τομέα της Β' Αθηνών. Στο Αιγάλεω, επικράτησε ύστερα από 13  χρόνια ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιάννης Γκίκας ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στο νήμα τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα.

Υπενθυμίζεται ότι το Αιγάλεω επισκέφτηκε την τελευταία εβδομάδα λίγο πριν από την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου ο κ.Μητσοτάκης . Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που υποψήφιος που πρόσκειται στη ΝΔ κατόρθωσε να νικήσει στο Αιγάλεω, ήταν το 2006.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο Αιγάλεω έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας ανοιχτή ομιλία πριν τις ευρωεκλογές και την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την αυτοδιοίκηση παρουσία και του Θ. Λυμπερόπουλου ο οποίος ειχε ζητήσει από τους ταξιτζήδες να κάνουν τα ταξί προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπληξη σημειώθηκε στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού όπου ο νυν κεντροαριστερός δήμαρχος που εκλέγεται τα τελευταία 12 χρόνια έχασε από τον νεοδημοκράτη Γιώργο Τσίρμπα. Αλλαγή φρουράς είχαμε στο Χαϊδάρι και την Πετρούπολη αφού οι δύο κόκκινοι δήμαρχοι του ΚΚΕ ηττήθηκαν από ανεξάρτητους υποψήφιους, τα ψηφοδέλτια των οποίων στελεχώνονται και από γαλάζια στελέχη.

Σε ό,τι αφορά τον Βορρά, η ΝΔ θεωρεί χαρακτηριστική την περίπτωση της Καλαμαριάς. «Ένας δήμος προσφυγικός όπου ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά η ΝΔ δεν είχε κερδίσει και όπου από το 1982 επικρατούσαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα της αριστεράς. Την Κυριακή η ΝΔ με τον 39χρονο Γιάννη Δαρδαμανέλη κέρδισε τον δήμο», λέει η ΝΔ.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, πηγές της Πειραιώς αναφέρουν πως  το μήνυμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγγίζει πλέον τους πολίτες που επλήγησαν από την κρίση και αναζητούν μια καλύτερη προοπτική.

Διαβάστε ακόμα: 

- Τα πετυχημένα προσωπικά στοιχήματα Μητσοτάκη και το «γαλάζιο» Αιγάλεω