Γ. Πλακιωτάκης: Έχουμε παράνομη εισβολή στην Ελλάδα

Γ. Πλακιωτάκης: Έχουμε παράνομη εισβολή στην Ελλάδα

Για «παράνομη εισβολή» στην Ελλάδα καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 200% το τελευταίο χρονικό διάστημα, έκανε λόγο ο Υπουργός Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, η Τουρκία ήταν και παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει την συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι' αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Υποστήριξε επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η ΕΕ που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού – Μεταναστευτικού, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και επεσήμανε την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών. Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες και δήλωσε ότι τίθεται θέμα «παράνομης εισβολής» στη χώρα, με τις ροές να έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά 200%.

Ξεκαθάρισε βέβαια ότι τα κλειστά κέντρα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο σε αντίθεση με την Τουρκία που προχωράει συνεχώς σε προκλήσεις, παραβιάζοντας το κατάφωρα.

Τόνισε δε ότι οι καταγγελίες από την πλευρά της Τουρκίας ότι οι Έλληνες λιμενικοί φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν τους πρόσφυγες, είναι παντελώς αβάσιμες και εκτοξεύονται μόνο και μόνο για να «σκεπάσουν» τις παρανομίες της Άγκυρας.