«Η μεταναστευτική πολιτική δεν ασκείται με σουβλάκια και κοψίδια»

«Η μεταναστευτική πολιτική δεν ασκείται με σουβλάκια και κοψίδια»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη για τo «μπάρμπεκιου» στα Διαβατά υιοθέτησε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπακογιάννη είχε σχολιάσει σχετικά: «Κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν. Το θέμα κομματικοποιήθηκε. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδύναμου μπορεί να είναι πολιτική θέση».

Σήμερα στη Βουλή ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι προσυπογράφει τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη και προσέθεσε με νόημα: «Αυτή είναι η θέση μου και επειδή οι γραφικότητες πρέπει να τελειώσουν, ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια πρέπει να ασκείται μεταναστευτική πολιτική».

Σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΜεΡΑ25, Φωτεινής Μπακαδήμο τόνισε ότι εδώ και ένα εξάμηνο υπάρχει έξαρση αφίξεων προς την χώρα μας, για «λόγους που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας».

«Ζήσαμε το τελευταίο εξάμηνο μια μικρή κρίση, μια μικρογραφία κρίσης του 2015», προσέθεσε χαρακτηριστικά ενώ έθεσε ως στόχο την προάσπιση της συνοχής της κοινωνίας.

«Κανείς δεν μπορεί αρνηθεί ως διάσταση χειρισμού και διαχείρισης του μεταναστευτικού την διάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Η πολιτεία οφείλει να προασπίσει τη συνοχή της κοινωνίας σεβόμενη και τα ανθρώπινα δικαιώματα – αυτός ο συνδυασμός φτιάχνει τις σοβαρές μεταναστευτικές πολιτικές», συμπλήρωσε.