Γ. Κουμουτσάκος: Ενημέρωσε τους υπ. Εσωτερικών της ΕΕ για την κρίση στον Έβρο

Γ. Κουμουτσάκος: Ενημέρωσε τους υπ. Εσωτερικών της ΕΕ για την κρίση στον Έβρο

Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών σχεδόν με το σύνολο των Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατόπιν οδηγιών του Πρωθυπουργού και στο πλαίσιο της διεθνοποίησης της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οι προπαρασκευαστικές αυτές τηλεφωνικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Στους Ευρωπαίους συνομιλητές του - οι οποίοι εξέφρασαν ρητώς την κατανόηση, στήριξη και αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα - ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε την πρόκληση ασφάλειας που συνιστά η κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της τουρκικής πολιτικής στα σύνορα της Ελλάδας με την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων στην προσπάθεια επίτευξης τουρκικών γεωστρατηγικών στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει το δελτίο Τύπου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη άμεσης παροχής έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα, με συντονισμένη δράση, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκή πρόκληση και ασύμμετρη απειλή όχι μόνο για τα εθνικά, αλλά ταυτόχρονα και για τα ευρωπαϊκά σύνορα.