Γ. Χουλιαράκης: Ανάλογα με τα δημοσιονομικά τα αναδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Γ. Χουλιαράκης: Ανάλογα με τα δημοσιονομικά τα αναδρομικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην επανεξέταση των ειδικών μισθολογίων τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων ασφαλείας θα προχωρήσει η κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 το Υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, δίχως πάντως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα επισήμανε σχετικά με την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:

«Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής, τόσο απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας όσο και απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα σύνθετο θέμα. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το σύνολο της υλοποίησης. Αντιστοιχεί σε 2.600.000.000 ευρώ –αυτό πρέπει να το τονίσω- σε μια στιγμή που οι δημοσιονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα στενές. Άρα, τα περιθώρια ταχύτατης υλοποίησης είναι περιορισμένα».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χουλιαράκης, «η ταχύτητα αποκατάστασης του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών –η ταχύτητα, όχι το εάν θα αποκατασταθούν ή όχι, αυτό είναι δεδομένο- εξαρτάται από τη δυνατότητα της Γενικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εξοικονομήσει τους αντίστοιχους πόρους.