Επίσκεψη Γ. Δημητριάδη στα ΗΑΕ για διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων

Επίσκεψη Γ. Δημητριάδη στα ΗΑΕ για διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων

Επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- ΗΑΕ, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο 'Αμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ, ο Γ. Δημητριάδης, είχε συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας, Dr. Sultan Al Jaber, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του «Abu Dhabi Investment Authority (ADIA)», Khalil Mohammed Sharif Foulathi, τον Διευθυντή διακυβερνητικών προγραμμάτων του επενδυτικού φορέα «Mubadala», Khaled Al Shamlan, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), Francesco La Camera.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece επισήμανε σε όλους τους συνομιλητές του τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και αναφέρθηκε στις τρέχουσες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Στο Ντουμπάϊ ο Γ. Δημητριάδης συναντήθηκε με την υπουργό αρμόδια για την Expo Dubai 2020, Reem Al Hashim, όπου σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκε  η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα εργοτάξια της περιοχής που διαμορφώνεται για τη φιλοξενία της Expo.

Τέλος ο πρόεδρος του Enterprise Greece επισκέφθηκε την GULFOOD, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή (16-20/2), στην οποία συμμετέχουν, ως εκθέτες, 76 ελληνικές εταιρείες. Στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής συνομίλησε με αρκετούς επιχειρηματίες ανταλλάσσοντας απόψεις για τους τρόπους διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ