Επίσημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής: Ξαναζύγισε τις επιλογές σου για να γίνεις συναγωνιστής μας

Επίσημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής: Ξαναζύγισε τις επιλογές σου για να γίνεις συναγωνιστής μας

Για μειωμένη συμμετοχή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στις τοπικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο κάνει λόγο ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί με αφορμή την διαγραφή του Σταύρου Κοντονή από την παράταξη, ενώ παράλληλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για άκαιρη δημοσιοποίηση των ενστάσεων του πρώην υπουργού σχετικά με «τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν πως ο κ. Κοντονής με την στάση του απεμπόλισε τα δικαιώματά του στην παράταξη, ενώ τον καλούν να «ξαναζυγίσει τις έσχατες επιλογές του σε περίπτωση που επιθυμεί να ζητήσει να ξαναγίνει συναγωνιστής τους».

Αναλυτικά, η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ:

Άχαρη η θέση μας εδώ στη Ζάκυνθο για τον μέχρι χθες συναγωνιστή μας Σταύρο Κοντονή.

Δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς που ο Σ. Κοντονής διάλεξε αυτήν την ώρα της χαράς για να δημοσιοποιήσει τις όποιες ενστάσεις του. Αυτές που όφειλε να καταθέσει πολύ νωρίτερα.

Αυτές που δεν έτυχε να μας εμπιστευθεί εδώ στη Ζάκυνθο. Δεν βοήθησε προφανώς και η εσχάτως μειωμένη συμμετοχή του στις τοπικές διαδικασίες μας στο νησί. Έχουμε γνώμη για τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών, έχουμε γνώμη και για τις ποινές τους, αλλά ίσως αυτή τη γνώμη δεν υπάρχει λόγος να την αναλύσουμε. Μπορεί και να μην ενδιαφέρει τους πολλούς.

Σύντροφε Σταύρο. Σύντροφε που μέχρι χτες ήσουν συναγωνιστής μας , ΔΕΝ είχες δίκιο, ιδιαίτερα μάλιστα για τη ΣΤΙΓΜΗ που διάλεξες να «διαφοροποιηθείς».

Όταν μπορούσες να επηρεάσεις αυτά που γίνονταν , όταν μπορούσες να παραιτηθείς από τη θέση ευθύνης σου, δεν το έπραξες. Τώρα η παραίτηση σου από την Κεντρική Επιτροπή ούτε τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών θίγει, ούτε αυξάνει τις ποινές τους. Εξάλλου όλα όσα έγιναν τότε δεν σε εμπόδισαν να ξαναγίνεις υποψήφιος μας στην Ζάκυνθο.

Μόνο αυτοί που υποκρίνονται οτι είναι ενθουσιασμένοι με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής χάρηκαν για την τηλεοπτική παραίτηση σου.

Σύντροφε μέχρι χθες , δεν «απεμπόλησες τα δικαιώματά σου» . Τα λάκτισες. Μαζί με την καρδάρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμείς θα την ξαναγεμίσουμε άμεσα.

Και όταν ξαναζυγίσεις τις έσχατες επιλογές σου, όταν ο χρόνος έρθει να απαλύνει τις πληγές, μπορείς να ξαναζητήσεις να γίνεις συναγωνιστής μας.

Είναι προφανές ότι για μας, το θετικό έργο σου στη Ζάκυνθο και οι αγώνες σου για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μηδενίζονται.

Γιατί στην Αριστερά οι αγώνες δεν διαγράφονται. Τα λάθη είναι αυτά που διαγράφονται ή συγχωρούνται. Αρκεί να μπορεί κάποιος να τα αναγνωρίσει.