Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 12:34

-A +A

Επιφύλαξη ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με ΗΠΑ που υπέγραψε ο Τσίπρας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 12:34
Επιφύλαξη ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με ΗΠΑ που υπέγραψε ο Τσίπρας
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μολονότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν εκείνος που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη περιβόητη αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την ψήφο του μέχρι την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υπερψήφιση της συμφωνίας μέχρι νεοτέρας. 

«Έχουν γίνει πρωτοφανή πράγματα στην περιοχή, που δεν πρέπει να αποκρύπτουμε. Για πρώτη φορά η Τουρκία έβαλε θέμα αναθεώρησης συνόρων, αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης», σημείωσε  χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προσέθεσε ότι «από την πλευρά της Αμερικής δεν είναι αμηχανία, είναι διπλή και τριπλή γλώσσα, με ενέργειες που γίνονται στην περιοχή και δυναμιτίζουν καταστάσεις, όπως η πρόσφατη δολοφονία κορυφαίου στελέχους του Ιράν». Σύμφωνα με τον κ. Βούτση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μια… ευκαιρία στην κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το πάγωμα αυτής της διαδικασίας», μέχρι να «διευκρινιστούν σοβαρά πράγματα».

Νωρίτερα ο Θ. Δρίτσας είχε χαρακτηρίσει λάθος του Πρωθυπουργού «τη σπουδή να φέρει το πρωτόκολλο συμφωνίας πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ». 

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει τη σύμβαση, εκφράζοντας πάντως επιφυλάξεις σε συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου.  Ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Φραγγίδης υπογράμμισε ότι ενώ η Ελλάδα έδωσε «γη και ύδωρ» πήραμε μόνο ένα μεγάλο εύγε και συμπλήρωσε ότι  «με αίσθημα ευθύνης θα ψηφίσουμε τη συμφωνία παρά τα όποια προβλήματα». 

Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 διατύπωσαν την αντίθεσή τους. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα