Ελ. Οικονόμου: Με ηχητικά μηνύματα η αποτροπή συνωστισμού στις πλατείες

Ελ. Οικονόμου: Με ηχητικά μηνύματα η αποτροπή συνωστισμού στις πλατείες

Με ηχητικά μηνύματα τα οποία θα εκπέπονται από τα περιπολικά και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην συγχρωτίζονται στις πλατείες θα περιλαμβάνει η αυξημένη επιτήρηση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6.» ανέφερε ότι «για την Αττική που ισχύουν τα ειδικότερα μέτρα προχθές και χθες έχουμε μια πολύ καλή εικόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα». Ωστόσο , πρόσθεσε, «δεν καθησυχάζουμε, θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην εισηγηθούν οι επιστήμονες κλιμάκωση των μέτρων».

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο».

Εξήγησε, τέλος, ότι «για κάποιες μικρές μειοψηφίες εφαρμόζονται και κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα. Αυτοσκοπός είναι ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος είναι έξωαπό την πόρτα μας. Υπάρχουν μέτρα για μέγιστο αριθμό στις συναθροίσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο σκοπός του μέτρου είναι ότι θέλει να προφυλάξει από τον συνωστισμό».