Δημοσκόπηση Abacus: Το 25% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «κοιτάζει» προς το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Abacus: Το 25% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «κοιτάζει» προς το ΚΙΝΑΛ

Το 25% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «κοιτάζει» προς το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Abacus για τον Alpha, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη. Το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ωστόσο, όπως προκύπτει, απέχει ακόμα αρκετά από το να κερδίσει εκτός από συμπάθεια και ψηφοφόρους.



Αναλυτικά, το ποσοστό συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 55%, με το 20% των ψηφοφόρων να «κοιτάζουν» προς το Κίνημα Αλλαγής.



Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό συσπείρωσης κυμαίνεται στο 77% με τις εκροές προς το ΚΙΝΑΛ να υπολογίζονται στο 5%.

Για την πιθανότητα ψήφου

 

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης, αγγίζοντας το 90% ενώ το 76% των ερωτηθέντων θεωρούν πως η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη θα επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό.



Ωστόσο, η πρόκληση για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι μεγάλη, καθώς στο ερώτημα για την πιθανότητα ψήφου στο ΚΙΝΑΛ, το 63% δηλώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το 24% αναφέρει ότι είναι πιθανό και μόλις το 4% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει σίγουρα.


 

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

 

Το πρώτο τμήμα της έρευνας της Abacus επιβεβαίωσε τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται με προοπτική δεύτερου κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατέγραψε στο 32% τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17% και το ΚΙΝΑΛ στο 17.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ του 36%-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%-23% και το ΚΙΝΑΛ στο 18%-21%. Το ΚΚΕ στο 6,5%-7,5% ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα 25 στο 2%-2,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα έμεναν εκτός Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακρίβειας το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, το 26% δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά, ενώ το 19% θεωρεί ότι ήταν σωστή η αντίδρασή της.