Διαφορά 19,5% για τη ΝΔ, έξι στους δέκα υπέρ του ανασχηματισμού
Δημοσκόπηση Pulse

Διαφορά 19,5% για τη ΝΔ, έξι στους δέκα υπέρ του ανασχηματισμού

Θετική είναι η αποδοχή της πολιτική της κυβέρνησης τόσο ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και προς τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ αγωνία επικρατεί για την πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά ποσοστά (19,5), ενώ σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ανανέωσης προσώπων στην κυβέρνηση. 

Αναλυτικότερα:

Υψηλά ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα αν τις επόμενες εκλογές είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε, το 42, 5% απάντησε ΝΔ ενώ μόλις ένα 23% ανέφερε την αξιωματική αντιπολίτευση. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ανέρχεται σε 19,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ως προς το ερώτημα πως αξιολογείται μέχρι σήμερα τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στην επιδημία του κορονοϊού, το 75% εκφράζει θετική γνώμη και μόλις το 19% αναφέρει ότι έχει αρνητική άποψη.

Στον αντίποδα το 50% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη στάση και της προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδημία του κορονοϊού, με ένα ποσοστό 22% να κρίνει «μάλλον θετικά» και ένα 20% «σίγουρα θετικά»

Υψηλά ποσοστά εκτίμησης καταγράφονται και για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ο επικεφαλής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το 79% κρίνει θετική τη συμβολή του ενώ ένα μόλις 16% εκφράζει αρνητική γνώμη.

Στο ερώτημα κατά πόσο ανησυχεί τους πολίτες η επιδημία στη χώρα μας μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ένα ποσοστό 44% κάνει λόγο για «αρκετά» έως «πολύ» και ένα 20% εμφανίζεται να μην το απασχολεί ιδιαίτερα.

Σε ηλικιακό επίπεδο, μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του κορονοϊού με την άρση των απαγορευτικών μέτρων εκφράζεται όσο αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων, ενώ αντιστρόφως μειώνεται στις μικρότερες ηλικίες

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ήτοι το 54% κρίνει ότι τα οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και διαφόρων κλάδων της οικονομίας, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα 16% θεωρεί ότι «μάλλον κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση» και ένα 21% «σίγουρα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση».

Στο ερώτημα εάν χρειάζεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα (ανασχηματισμός), το 59% εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ αυτού του ενδεχομένου, έναντι 22% που εμφανίζεται αρνητικό, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, ήτοι το 19%, δεν παίρνει θέση.

Μεγάλη διαφορά παρουσιάζεται ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, καθώς το 50% κρίνει καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 24% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η αποδοχή του πρωθυπουργού παρουσιάζει ανοδική τάση από τον Μάρτιο, με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, αφού το ποσοστό αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (45% σε 50%)

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από 1 έως 3 Ιουνίου, σε 1.208 ενήλικους με δικαίωμα ψήφου.