Χ. Θεοχάρης: 30 εκατ. ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις από την Thomas Cook

Χ. Θεοχάρης: 30 εκατ. ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις από την Thomas Cook

Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης μετά την πτώχευση της εταιρείας, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι η χώρα μας ήταν η πρώτη που έλαβε μέτρα ώστε να βγει η ΚΥΑ και να ενεργοποιηθούν τα 80 ένσημα αντί για 100 και ο ένας μήνας παραπάνω επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως «στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υπογραφεί πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων για τη στήριξη των εργαζομένων, ποσό πολύ σημαντικό και για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς και για την επόμενη και για το 2021».

Αυτό το πρόγραμμα, προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης, «θα είναι για την επιχορήγηση του 100% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το ύψος των 500 ευρώ για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το ζήτημα της Thomas Cook».

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «το φαινόμενο της Thomas Cook ανδρώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίχτηκε με κονδύλια του ΕΟΤ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε το 2005, 400.000 ευρώ από τη συνδιαφήμιση με την Thomas Cook και το έφτασε στο 1,4 εκατ. το 2019».

Δηλαδή, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «μαζί με την Thomas Cook, πτώχευσε και η τουριστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού προανήγγειλε την ενίσχυση του προγράμματος διαφημιστικής προβολής του ΕΟΤ για την επόμενη χρονιά.