Αναστροφή... Κούλογλου: Ενδεχομένως άστοχη διατύπωση

Αναστροφή... Κούλογλου: Ενδεχομένως άστοχη διατύπωση

Την ώρα που στελέχη όπως ο Ευ. Τσακαλώτος έσπευσαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση ο Στέλιος Κούλογλου με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Αυγής επιχειρεί... αναστροφή με αναφορές σε «προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου» και στην ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ουσιαστικά με την δήλωση που δημοσιοποιεί το site της Αυγής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανασκευάζει τις εκτιμήσεις του άρθρου του τόσο σε ότι αφορά την ισοπαλία όσο κυρίως αυτές που επισήμαναν την ανάγκη να μείνει ανοιχτό το θέμα του ποιος θα ηγηθεί μιας προοδευτικής κυβέρνησης στην περίπτωση που δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες μετά τις εκλογές με απλή αναλογική.

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» δηλώνει ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας πως:

«Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν».

Η ανασκευή του ευρωβουλευτή έρχεται μετά το μπαράζ των σε βάρος του επιθέσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αιχμές του γραμματέα του κόμματος Δ. Τζανακόπουλου και επιχειρείται σε μια προσπάθεια να μη συνεχισθεί ο σχετικός θόρυβος που έφερε σε δεύτερη μοίρα, κατά την Κουμουνδούρου, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι υπήρξε στήριξη του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οποίος νωρίτερα σήμερα τόνισε πως «δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε τυφλά» και ως εκ τούτου η δήλωση του Στ. Κούλογλου δείχνει να αφήνει εκτεθειμένο τον πρώην τσάρο της οικονομίας....