Άδ. Γεωργιάδης: Αν ο Ν. Παππάς δεν κάνει μήνυση στον Χρ. Καλογρίτσα, τότε τον επιβεβαιώνει

Άδ. Γεωργιάδης: Αν ο Ν. Παππάς δεν κάνει μήνυση στον Χρ. Καλογρίτσα, τότε τον επιβεβαιώνει

Στο θέμα των αποκαλύψεων σχετικά με την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως αν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του Χρ. Καλογρίτσα για όσα του καταλογίζει ο τελευταίος, τότε δια της σιωπής του θα τον έχει επιβεβαιώσει.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Καλογρίτσα ως όργανο του Μητσοτάκη ή της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Καλογρίτσας δεν είναι οποιοδήποτε πρόσωπο. Δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για όργανο του Μητσοτάκη και της ΝΔ.» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε τηλεοπτική άδεια γιατί δεν μπόρεσε να βρει τα χρήματα. Ο κ. Μαρινάκης πριν δύο χρόνια είπε ότι ο Παππάς του ζήτησε 20 εκατ. ευρώ δανεικά στον Καλογρίτσα. Ο κ. Κοντομηνάς είχε βγει στη Μενεγάκη και είπε ότι του ζητήθηκε να δώσει το 51 % του Alpha» τόνισε ο ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως τα παραπάνω «δείχνουν την προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως να κάνει πράξη αυτό που λέμε διαπλοκή». «Βρήκαν έναν επιχειρηματία που τον θεωρούσαν φίλο τους, του δώσανε δημόσια έργα στο δρόμο Πάτρα-Πύργο, για να μπει ενώ δε μπορούσε, του βρήκαν χρηματοδότη για να μπει στο διαγωνισμό, του ενέκριναν τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη για να είναι νόμιμος». 

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εάν ο κ. Παππάς έχει μεσολαβήσει για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, έχει διαπράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα. Εάν ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός, του οποίου ο ρόλος είναι να είναι αδέκαστος διαιτητής σε μια διαδικασία, εμπλεκόταν στο να στήσει τη διαδικασία, αυτό είναι και ποινικό αλλά και βαρύ πολιτικό ζήτημα».

.«Μετά από την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα στο δικαστήριο, ο κ. Παππάς έχει δύο δρόμους. Ο πρώτος είναι να πάει να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Πάει, λοιπόν, στο δικαστήριο και τότε ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με το νόμο, οποιοδήποτε αποδεικτικό μέσο έχει, που τώρα δεν μπορεί να παρουσιάσει», συμπλήρωσε.

«Ο δεύτερος δρόμος είναι να κάνει την πάπια. Τρεις μέρες τώρα κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτό δείχνει μάλλον ότι δε σκοπεύει να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, άρα μάλλον επιβεβαιώνει διά της σιωπής του τον Καλογρίτσα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα του κ. Παππά, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ο κ. Τσίπρας, αν ο πρώην υπουργός του δεν πάει να κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα έχει κι αυτός δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να διώξει τον Παππά. Πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Αν, από την άλλη δεν κάνει τίποτα, αποδεικνύεται ότι ο Παππάς έδρασε κατ’ εντολή Τσίπρα».

Για την πιθανότητα να εμπλέκονται και ονόματα της τωρινής κυβέρνησης ο υπουργός τόνισε: «Αν αποκαλυφθούν ονόματα της ΝΔ με εμπλοκή στην υπόθεση δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ. Αυτά είναι θέματα προσωπικής φύσης αυτών των ανθρώπων και δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα. Αυτό που συζητάμε για τον κ. Καλογρίτσα και τον κ. Παππά δεν είναι το ίδιο. Είναι η προσπάθεια του τότε Μεγάρου Μαξίμου, κατά τον κ. Καλογρίτσα, να στήσει έναν διεθνή διαγωνισμό με τηλεοπτικές άδειες».

Τέλος, διέψευσε ότι ο κ. Κρέτσος «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. «Ο κ. Κρέτσος έκανε το παν για να πάρει άδεια ο κ. Καλογρίτσας. Τον κατηγόρησε και ο εισαγγελέας. Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε επειδή δεν πλήρωσε», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Ο εισαγγελέας θα παρέμβει υποχρεωτικά», επεσήμανε.