Ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο, η ανακοίνωση παράτασης του lockdown

Ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο, η ανακοίνωση παράτασης του lockdown

Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για παράταση του lockdown, μετά και την εικόνα των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να έχει δώσει ήδη εντολή στους συνεργάτες του οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν είτε σήμερα (από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) είτε αύριο (κατά την ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά). 

Τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, θετικό ισοζύγιο όσον αφορά τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία και αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων απλών κλινών για ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση.

H απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιορισμών θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα που παρακολουθούνται καθημερινά και αξιολογούνται διαρκώς. Είναι κατανοητή η προσδοκία που δημιουργεί στους συμπολίτες μας το γεγονός ότι οι γιορτές πλησιάζουν και η ανάγκη των επαγγελματιών όλων των κλάδων να ανοίξει η αγορά την περίοδο αυτή. Πρωταρχικό διακύβευμα όμως είναι η υγεία όλων γι' αυτό και η παράταση του lockdown εκτιμάται ότι είναι θέμα ωρών.

Για την κυβέρνηση προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής, η προστασία των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν ή μπορεί να κινδυνέψουν, όπως επισημαίνει συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Σύψας: To lockdown το μόνο μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό μέχρι την άνοιξη

Χ. Γώγος: Καμία άρση των περιοριστικών μέτρων αν δεν μειωθούν οι διασωληνωμένοι