Άδ. Γεωργιάδης: Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους

Άδ. Γεωργιάδης: Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους

«Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για την προσθήκη του Ν. Παππά στη λίστα των υπόπτων, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από το ηχητικό του Σ. Μιωνή.

Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, όπως είπε, «ήρθε στη Βουλή και γελά!» «Σήμερα η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ακούει τώρα τη φωνή του Ν. Παππά να «μιλάει με τον κ. Μιωνή με μια οικειότητα, που είναι δείγμα εγγύτητας, ψυχολογικής και συναισθηματικής εγγύτητας».

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον πρώην υπουργό να απαντήσει για το τι εννοούσε με τη φράση ότι "κάποιοι έβγαζαν λεφτά", καθώς επίσης αν η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν μαγαζί. «Όλα αυτά να μας τα πείτε με θάρρος στη Βουλή να τα ακούσει ο ελληνικός λαός και να μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκεί», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Και επεσήμανε, θέτοντας το ερώτημα, εφόσον "λέει ο  Σ. Μιωνή ότι δεν είχατε εμπλοκή, αλλά ξέρατε ότι κάποιοι κάνανε δουλίτσες, δεν έπρεπε εσείς να κάνετε κάτι ως υπουργός της Αριστεράς;»

Απαντώντας, δε, στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παππάς ότι πρόκειται για παραποίηση, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ειδική μνεία έκανε και στα περί παράνομης καταγραφής: «Όταν ο Τάκης Μπαλτάκος γράφτηκε σε βίντεο από τον Κασιδιάρη παράνομα και εκδιώχθηκε ο Μπαλτάκος, ετέθη από κανένα ότι ήταν παράνομη η καταγραφή ; Μας νοιάζει αν ήταν νόμιμη ή παράνομη ή ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά και έκανε δουλίτσες;». Κλείνοντας την πρωτολογία του έκανε λόγο για μια εικόνα βαθιάς παρακμής, σήψης και διαφθοράς που όπως είπε δεν έχει προηγούμενο.

Από την πλευρά του ο Ν. Παππάς, χαρακτήρισε "καψερό" τον Σ. Μιωνή υπογραμμίζοντας ότι από την συνομιλία του προκύπτει ότι ο Σ. Παπασταύρου δεν ήθελε να δώσει τη Μ. Γκραμπόφσκι. «Και έρχεται η συνομιλία όταν αποκαλύπτεται, όταν υπάρχει μαρτυρία για 2,6 εκατ. στον κ. Παπασταύρου. Και ρωτάμε σε ποιες τσέπες πήγαν», είπε ο κ. Παπάς. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κ. Μιωνή τού ζήτησε να διοριστεί πρόξενος.

Την ίδια ώρα επέμεινε ότι το ηχητικό έχει υποστεί επεξεργασία : «Όταν έλεγα δουλειές, εκεί που είναι τα κρίσιμα και τα πετσοκομμένα κομμάτια, εκεί ακριβώς μιλούσα για τις δουλειές που έκανε ο Παπασταύρου με τον Μιωνή και τους φώναζε ο Σαμαράς στο Μαξίμου και τους είπε κάντε τα πάντα γιατί τα παιδιά μας έχουν βοηθήσει».

Απαντώντας ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι αν ο ίδιος είχε ζητήσει από κάποιον να καταθέσει κατά της συζύγου κάποιοι πολιτικού αντιπάλου θα ντρεπόταν. «Στοχοποίησατε τη Μαρέβα, βάλατε λυτούς και δεμένους για να τη σπιλώστε και να πλήξετε τον Κυριάκο. Δεν σας βγήκε», είπε και υπογράμμισε ότι ένα ηχητικό υπάρχει αυτό του Παππά με τον Μιωνή!

Σε ότι αφορά, τέλος, τον Αντώνη Σαμαρά, που νωρίτερα ο κ. Παππάς τον είχε χαρακτηρίσει δειλό ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να τον κρίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον έχει κρίνει η φράση θα σας πάει μέχρι τέλους και θα σας πάει», είπε και έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών του Σαββατοκύριακου. «Μήπως ξέρετε το ότι έγραφε η ΕΥΠ τον Καμμένο ; Τα ηχητικά τα ακούσατε; Δεν τα ακούσατε ούτε αυτά. Αυτό δεν ήταν παρακράτος, ήταν κράτος; Σήμερα είστε βαριά εκτεθειμένος στον ελληνικό λαό».