Α.Λοβέρδος: Η κυβέρνηση στο όνομα της αλληλεγγύης είναι πιο βάρβαρη από τον οποιονδήποτε

Α.Λοβέρδος: Η κυβέρνηση στο όνομα της αλληλεγγύης είναι πιο βάρβαρη από τον οποιονδήποτε

«Σε ότι αφορά το προσφυγικό, είμαστε στο έλεος της Τουρκίας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Β'' Αθηνών  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και παράλληλα εκτίμησε ότι η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες «έχει ξεφύγει λόγω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων». 

Παράλληλα προσέθεσε πως «η αλληλεγγύη είναι μία ωραία έννοια αλλά όταν τη φωτογραφίζεις με τη Μόρια σημαίνει ότι είσαι υποκριτής. Το να φτάσεις στη Μόρια είναι μια πολιτική επιλογή. Να βραβεύεσαι για την αλληλεγγύη σου και να έχεις εκεί βιαζόμενα παιδάκια, δεν είναι κακή οργάνωση, είναι η αδυναμία αντιμετώπισης της ποσότητας. Η κυβέρνηση στο όνομα της αλληλεγγύης είναι πιο βάρβαρη από τον οποιονδήποτε».

«Τα σύνορά μας είναι μια προβληματική κατάσταση, γι'' αυτό πρέπει να δείχνουμε ως χώρα σοβαρότητα. Είναι οδυνηρό να καθορίζει τις δικές μας πολιτικές εξελίξεις μια άλλη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος.

«Οι Σκοπιανοί διαβάζουν το δημοψήφισμα τους με πολλούς τρόπους. Ας κάνουνε ό,τι νομίζουν. Η ανάλυση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τους υπευθύνους ήταν λάθος και κυρίως δεν είχε καθόλου ζυγιστεί σωστά το θέμα της Ρωσίας. Αν διαβάσετε τον διεθνή Τύπο το εμφανίζουν ως μια νίκη της Ρωσίας.

Γιατί το κάνουν αυτό; Διότι η Ρωσία από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε τις δικές της διαθέσεις που ήταν αρνητικές. Τι αισθανόταν η Ρωσία; Ότι μια επίλυση του θέματος της ΠΓΔΜ μειώνει τη δική της επιρροή», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.