Την πώληση των βασικών της δραστηριοτήτων φέρεται να εξετάζει η Yahoo

Την πώληση των βασικών της δραστηριοτήτων φέρεται να εξετάζει η Yahoo

Το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo φέρεται να εξετάζει ενδεχόμενο πώλησης των βασικών διαδικτυακών της δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεδριάσεων αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, η ηγεσία της εταιρείας θα εξετάσει αν θα προχωρήσει με τα σχέδια για την απόσχιση του μεριδίου ύψους 15% της Yahoo στον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει όλες του τις επιλογές.

Οι συζητήσεις του Δ.Σ. είναι επίσης βέβαιο πως θα εστιάσουν στην Marissa Mayer, τη διευθύνουσα σύμβουλο, καθώς και στην πορεία της εταιρείας κατά τα χρόνια της ηγεσίας της. Παρά το γεγονός ότι η M. Mayer πιστώνεται τη σταθεροποίηση του ομίλου, ο οποίος βρισκόταν σε καθοδική πορεία πριν τρία χρόνια όπου ανέλαβε τα ηνία, της καταλογίζεται πως η Yahoo δεν κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα να παρουσιάσει καινοτόμα προϊόντα και μένει όλο και πιο πίσω σε σχέση με της ανταγωνίστριές της, όπως η Facebook και η Google, στη μάχη των «διαφημιστικών δολαρίων».

Εκπρόσωπος της Yahoo αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν στον απόηχο των δημοσιευμάτων.