Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου

Σε ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση των 2ετών γερμανικών κρατικών ομολόγων στις συναλλαγές της Τετάρτης στο -0,917% καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωζώνης. Παράλληλα ενισχύονται οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed, οδηγώντας το spread μεταξύ του γερμανικού 2ετούς ομολόγου και του αντίστοιχου αμερικανικού σε υψηλό 17 ετών. Την ίδια ώρα, το spread μεταξύ γερμανικού και γαλλικού ομολόγου ενισχύεται σε υψηλό τεσσάρων ετών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, με την Marine Le Pen να είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον πρώτο γύρο, οδηγούν τους επενδυτές στη... σιγουριά των γερμανικών τίτλων. Προσθέτουν δε, ότι οι «στρεβλώσεις» που προκαλεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και οι επικείμενες ρυθμιστικές αλλαγές ενισχύουν την πτώση των αποδόσεων των γερμανικών τίτλων.

Η απόδοση του γερμανικού διετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,908%, έχοντας νωρίτερα βρεθεί στο ιστορικό χαμηλό του -0,917%, ενώ του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου βρίσκεται σε χαμηλό μήνα στο 0,255%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει υψηλό μήνα στο 1,069% και του διετούς διαμορφώνεται στο -0,427%.

Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού διετούς ομολόγου βρίσκεται στο 1,22%, έχοντας νωρίτερα φτάσει στο 1,24%, κοντά σε υψηλό 7 ετών, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να προεξοφλούν την αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Το spread των 212 μονάδων βάσης μεταξύ του διετούς αμερικανικού και του διετούς γερμανικού είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του 2000.