Πρόστιμο αξίας 109 εκατ. δολαρίων στην Barclays

Πρόστιμο αξίας 109 εκατ. δολαρίων στην Barclays

Πρόστιμο στη βρετανική τράπεζα Barclays PLC, αξίας 72,07 δισ. λίρες (108,89 εκατ. δολαρίων), επέβαλε η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) της χώρας, καθώς η τράπεζα δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους σε μια συμφωνία 1,9 δισ. λιρών.

Σύμφωνα με το marketwatch, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας πραγματοποίησε τη συναλλαγή αξίας 1,9 δισ. δολαρίων το 2011 και 2012, η οποία περιλάμβανε ευκατάστατους πελάτες, τους οποίους η FCA χαρατήρισε ως πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα. Αυτό σημαίνει πως η τράπεζα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε πιο ενδελεχείς ελέγχους, ώστε να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας της FCA.

«Η Barclays δεν ακολούθησε τις απαραίτητες διαδικασίες, καθώς βιάστηκε να ολοκληρώσει τη συμφωνία μιας και το κέρδος της ήταν 52,3 εκατ. λίρες», ανέφερε η Αρχή. Σημειώνει πως η τράπεζα εφάρμοσε πρωτόκολλα χαμηλότερης ασφάλειας στους συγκεκριμένους πελάτες.

Σημειώνεται πως επειδή ο διακανονισμός έγινε σε αρχικό στάδιο της έρευνας, το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει η τράπεζα μειώθηκε κατά 30%.