Με την πλάτη στον τοίχο για τη δόση των €2 δισ.

Με την πλάτη στον τοίχο για τη δόση των €2 δισ.

Ένα βήμα πριν το αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκονται οι επαφές της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Από την έκβαση των επαφών των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθεί τελικά συνεδρίαση του EuroWorkingGroup.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το EWG θα μπορούσε να συνεδριάσει είτε απόψε, είτε εντός του Σαββατοκύριακου, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ μεγάλο «αγκάθι» -αλλά όχι μοναδικό- παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών. Κάτι που έμμεσα άφησε να εννοηθεί και η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, περιορίστηκε να δηλώσει σήμερα η κ. Μπράιτχαρντ, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει. Σημειώνοντας, απλά, ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη-μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης.

Έτσι, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με ορίζοντα το Eurogroup της Δευτέρας, η κυβέρνηση καλείται να καταλήξει σε συμφωνία με τους Θεσμούς, διαφορετικά η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, δείχνει να απομακρύνεται.