Κομισιόν: «Αυστηρά πριν την επόμενη εβδομάδα» η εκταμίευση

Κομισιόν: «Αυστηρά πριν την επόμενη εβδομάδα» η εκταμίευση

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, έκανε σήμερα λόγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με το skai.gr.

Παρά τα όποια προβλήματα, όπως είπε, υπάρχει πρόοδος και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο, τονίζοντας ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσει εξέταση από τους Θεσμούς, και στη συνέχεια θα συγκληθεί το Euroworking Group για να επικυρώσει την εκταμίευση «αυστηρά πριν την επόμενη εβδομάδα».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στο πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτύχουμε αποτελέσματα σε όλα τα θέματα. Γίνεται πρόοδος για να ολοκληρώσουμε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα και με την ολοκλήρωση τους οι Θεσμοί θα προβούν στην αξιολόγηση τους. Το Eurogroup έδωσε εντολή στο Euroworking Group να ανασυσταθεί ''όχι μετά την αρχή της επόμενης εβδομάδας'' έτσι ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Ελπίζουμε πως τα μέτρα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Σχοινάς.