Η UBS «τρέχει» να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse
Shutterstock
Shutterstock

Η UBS «τρέχει» να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse

Οι ελβετικές αρχές και η UBS προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εξαγορά της Credit Suisse μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των σχεδίων, ώστε να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τους πελάτες και τους εργαζόμενους της Credit Suisse.

Αλλά η πραγματοποίηση της ένωσης της Credit Suisse με την UBS θα μπορούσε να καθυστερήσει πολύ περισσότερο, ενδεχομένως μήνες, επειδή η συμφωνία χρειάζεται έγκριση από ρυθμιστικές αρχές σε δεκάδες χώρες, σύμφωνα με πηγές, που ζητούν να παραμείνουν ανώνυμες λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Οι εκπρόσωποι της UBS και της Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

"Η UBS έχει δεσμευτεί πλήρως για την εξαγορά της Credit Suisse... Τώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό και τα δύο μέρη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να είναι επιτυχής η εξαγορά", δήλωσε την Πέμπτη ο Thomas Jordan, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, προσθέτοντας πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες.

«Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο και λάβαμε όλες τις δεσμεύσεις και από τα δύο μέρη ότι θα κάνουν τα πάντα για να είναι επιτυχής αυτή η εξαγορά».

Ερωτηθείς για πιο ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία, ο αντιπρόεδρος αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Περιμένουμε τις τελικές ρυθμιστικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο, επομένως θα ολοκληρώσουμε αυτήν τη συμφωνία όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher. «Θα περάσουν εβδομάδες, κάποιοι μήνες για να κλείσει ουσιαστικά αυτή η συμφωνία».

Όσο περισσότερο χρειαστεί για να κλείσει η συμφωνία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για την Credit Suisse να διατηρήσει τις δραστηριότητές της, καθώς η αβεβαιότητα διαβρώνει την εμπιστοσύνη προς την τράπεζα.

Το Bloomberg News ανέφερε την Πέμπτη ότι οι τράπεζες της Wall Street και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αίρουν το πάγωμα προσλήψεων για να προσελκύσουν προσωπικό από την Credit Suisse.