Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ έστειλε επιστολή στο Twitter για τους λογαριασμούς Spam

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ έστειλε επιστολή στο Twitter για τους λογαριασμούς Spam

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έστειλε στις 15 Ιουνίου επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ ζητώντας του να αποκαλύψει τη μεθοδολογία, με βάση την οποία εντοπίζει τους λογαριασμούς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam), σύμφωνα με νέες καταθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη. 

Το νέο αυτό δεδομένο αποκαλύπτεται μετά τις ανακοινώσεις του Μασκ στο Twitter, τον Ιούλιο, ότι τερματίζει τη συμφωνία αγοράς της εταιρείας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή και κατηγόρησε την πλατφόρμα για «δόλια παραποίηση του πραγματικού αριθμού των λογαριασμών spam και bot στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης», τον οποίο η εταιρεία έχει υπολογίσει σε 5% σε εταιρικές καταθέσεις.

Ο Μασκ είπε ότι βασίστηκε σε αυτά τα αρχεία όταν προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία, με την τελευταία να καταθέτει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της Tesla, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ξεφύγει από τη συμφωνία του 44 δισ. δολαρίων για την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Η γνωστοποίηση της επιστολής δείχνει ότι δεν ήταν μόνο ο Μασκ που προσπάθησε να επιβεβαιώσει τους υπολογισμούς του Twitter, αν και τίποτα στα αρχεία δεν δείχνει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αμφισβητεί επίσημα τους αριθμούς ή σκοπεύει να κινήσει νομικές ενέργειες.

Επίσης, έρχεται μια ημέρα μετά τις καταγγελίες από τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Πέιτερ Ζάτκο, πως η εταιρεία είχε πει ψευδώς στις ρυθμιστικές αρχές ότι είχε ένα σταθερό σχέδιο ασφαλείας, με τον ίδιο να λέει ότι είχε προειδοποιήσει τους συναδέλφους του ότι οι μισοί διακομιστές της εταιρείας λειτουργούσαν με ξεπερασμένο και ευάλωτο λογισμικό, σύμφωνα με μια αναθεωρημένη έκδοση της καταγγελίας του.

Οι παραπάνω εξέλιξη δίνει στον Έλον Μασκ νέες προοπτικές στη νομική του διαμάχη με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι ισχυρισμοί ότι η εταιρεία απέτυχε να καλύψει διάφορα κενά στην ασφάλεια και το απόρρητο δεδομένων του. 

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το CNBC ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς το Twitter ανακάλυψε ένα σφάλμα στους υπολογισμούς του mDAU από το 2019. Το Twitter αποκάλυψε το σφάλμα φέτος, λέγοντας ότι προηγουμένως είχε υπερεκτιμήσει τον αριθμό.

«Δεδομένου ότι το σφάλμα παρέμεινε για τρία χρόνια, πείτε μας πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ουσιώδης αδυναμία στον εσωτερικό σας έλεγχο στις οικονομικές αναφορές και ότι οι έλεγχοι και οι διαδικασίες γνωστοποίησης ίσχυαν από τις 31 Μαρτίου 2022», έγραψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ