Foxconn: Κέρδη 1,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

Foxconn: Κέρδη 1,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

Η Foxconn, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών βάσει συμβολαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα τριμηνιαία κέρδη που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για συσκευές τηλεργασίας, καθώς η τάση της εργασίας από το σπίτι λόγω της πανδημίας συνεχίζεται.

Η εταιρεία από την Ταϊβάν, που το πελατολόγιό της περιλαμβάνει τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, εμφάνισε καθαρά κέρδη στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 1,08 δισ. δολάρια (30,8 δισ. δολάρια Ταϊβάν), σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα νούμερα εννέα μηνών.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν 28,61 δισ. δολάρια Ταϊβάν.

Η Foxconn εκτιμούσε νωρίτερα ότι οι δραστηριότητες κινητών τηλεφώνων που παραδοσιακά στηρίζουν τα έσοδα θα παρουσίαζαν αδυναμία στο τρίμηνο, ωστόσο ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία που υιοθετείται παγκοσμίως θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.