Ξεπέρασαν το 20% από την αρχή του έτους οι συνολικές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, γράφει το Bloomberg, τονίζοντας πως περισσότεροι επενδυτές «στοιχηματίζουν» στην ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση. Η διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές θα φέρει στην εξουσία «μια κυβέρνηση φιλικότερη στις αγορές», γεγονός που αναμένεται να διατηρήσει το ράλι των ελληνικών ομολόγων, σημειώνει το πρακτορείο.
Συγκεκριμένα, τα ελληνικά ομόλογα «σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη», με τις συνολικές αποδόσεις τους να ξεπερνούν το 20% για όσους πήραν το ρίσκο να τα κρατήσουν στην κατοχή τους.
«Το ράλι των ελληνικών ομολόγων», τονίζει το πρακτορείο, «ενδέχεται να συνεχιστεί, καθώς οι επικείμενες εκλογές αναμένεται να φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνηση φιλικότερη στις αγορές, ενώ πέραν τούτου υπάρχει και η προοπτική συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».
Όπως αναφέρει το Bloomberg, περισσότερο συμβατικοί επενδυτές είτε στοιχηματίζουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας από τα χρόνια της κρίσης, είτε αναζητούν οτιδήποτε με θετικά επιτόκια, καθώς όλο και περισσότερα ομόλογα από την Ευρώπη σημειώνουν αρνητικές επιδόσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, «στην κορύφωση της κρίσης χρέους στην ΕΕ, η πορεία των ομολόγων έδειχνε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και θα αποχωρούσε από την ΕΕ. Σήμερα, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει απόμακρο με τα δεκαετή ομόλογα να έχουν πλέον αποδόσεις 2%, από 44% στο αποκορύφωμα της κρίσης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει σημειώσει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως».
