Αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Bank of America στο δ' τρίμηνο

Αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Bank of America στο δ' τρίμηνο

Υψηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη ανακοίνωσε η Bank of America (BofA) για το τέταρτο τρίμηνο καθώς το μεγαλύτερα έσοδα από τόκους και η αύξηση του δανεισμού επισκίασαν την πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική και τη διαπραγμάτευση των ομολόγων, ενισχύοντας τις μετοχές της κατά 3%.

Ειδικότερα, ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη ανήλθαν στα 7,3 δισ. δολ. το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 2,4 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Σε ανά μετοχή επίπεδο τα κέρδη βρέθηκαν στα 70 σεντς ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv που τα τοποθετούσαν στα 63 σεντς ανά μετοχή.

Ακόμη, αύξηση ύψους 7,3% κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα της τράπεζας και ανήλθαν στα 12,3 δισ. δολάρια ενώ οι μέσες καταθέσεις ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 2% στα 1,34 εκατ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες πωλήσεις και τα εμπορικά έσοδα υποχώρησαν κατά 6% καθώς η μεταβλητή αγορά προς το τέλος του 2018 έκανε τους επενδυτές διστακτικούς. Αντίστοιχα, μείωση δέχτηκαν και τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων κατά 15%, επισκιάζοντας την αύξηση των μετοχών κατά 11%.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ δέχτηκαν ώθηση από τις τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα το 2018 και από μια ισχυρή αγορά εργασίας που διατήρησε τα «κακά» δάνεια υπό έλεγχο και τον δανεισμό «υγιή».

Υπενθυμίζεται, ότι οι προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας προβλέπουν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων για το 2019.

Σημειώνεται, ότι η BofA εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα υψηλότερα επιτόκια ώστε να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη αποταμιευτική απόθεμα και τιμολογιακά ενυπόθηκα χρεόγραφα.