Αμφιβολίες P. Thomsen για πρωτογενές πλεόνασμα το 2016

Αμφιβολίες P. Thomsen για πρωτογενές πλεόνασμα το 2016

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Poul Thomsen, εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα το 2016 στη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Wolfgang Schaeuble, αλλά και σε επαφές που φαίνεται να είχε και στο Παρίσι, αναφέρει το «MEGA».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι ο κ. Thomsen συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει αν είδε και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

O αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Barack Obama δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα σταματήσει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του χρέους, αλλά δεν θα επιβάλει τη λύση σ'' αυτό το πρόβλημα.

Τέλος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένων ανταποκριτών, στην Ουάσιγκτον, ο Ben Rhodes είπε ότι θα προσφέρουμε τις ιδέες και τη βοήθεια μας με διάφορους τρόπους αλλά δεν θα βρεθούμε στη μέση των συζητήσεων. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα μέρη για την επίλυση του ζητήματος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, τόνισε ο προεδρικός σύμβουλος.