Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες κατά τις ειδικές εκπτώσεις για την Ημέρα των Εργένηδων ξεπέρασαν τα 56 δισ. δολάρια έως το πρωί της Τετάρτης.
Η φετινή καταναλωτική φρενίτιδα έρχεται μία εβδομάδα αφού η Alibaba έχασε περίπου 76 δισ. δολάρια της χρηματιστηριακής αξίας της μετά την αναστολή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Ant στην Κίνα, ύψους 37 δισ. δολαρίων.
Πραγματοποιείται επίσης καθώς η Κίνα βιώνει οικονομική ανάκαμψη μετά την επιτυχία ελέγχου του νέου κορονοϊού.
Η Alibaba ξεκίνησε το ετήσιο φεστιβάλ ηλεκτρονικού εμπορίου νωρίτερα φέτος, με δύο βασικές περιόδους εκπτώσεων, από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και ξανά στις 11 Νοεμβρίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα ευνοήσει τις εταιρείες ειδών πολυτελείας, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές, συνηθισμένοι να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για αγορές πολυτελών αγαθών βρίσκονται καθηλωμένοι στο σπίτι τους λόγω των κλειστών συνόρων που επιβάλλει η πανδημία.