ZDF: Χώρα-πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας η Ελλάδα

ZDF: Χώρα-πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας η Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αναφορές γερμανικών ΜΜΕ στην Ελλάδα ως αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Γερμανών, με το δίκτυο ZDF να αναφέρει για τη χώρα μας πως «θεωρείται χώρα-πρότυπο στην καταπολέμηση της covid-19». 

Σε ανάλυσή με τον τίτλο «Ο κορονοϊός στη νότια Ευρώπη», που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δικτύου ZDF, τονίζεται πως «Μέχρι στιγμής η Ελλάδα, με πληθυσμό περίπου δέκα εκατομμυρίων, μετρά μόλις 3.500 κρούσματα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Σουηδία- χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό- καταγράφει πάνω από 73.000 κρούσματα».

«Η είσοδος στην Ελλάδα», συνεχίζει το δημοσίευμα, «διέπεται από αυστηρές διατάξεις. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν, μέσω διαδικτύου, ένα έγγραφο με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, το οποίο θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό».

Μέχρι στιγμής η ανταποκρίτρια του ZDF Ανέτε Χίλζενμπεκ διαπιστώνει ότι «οι Έλληνες κάνουν καλή διαχείριση της κρίσης».

Αντίστοιχη ανάλυση φιλοξενεί και η αυστριακή Der Standard, όπως σημειώνει η Deutsche Welle. «Διαφορετικές στρατηγικές κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη» επιγράφεται το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει για την Ελλάδα: «Στην Ελλάδα, που πρόσφατα άνοιξε και πάλι τα σύνορα και τα αεροδρόμιά της για τους τουρίστες, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 43 νέα κρούσματα».

«Πρόκειται», όπως σημειώνει η εφημερίδα, «για τον μεγαλύτερο- με διαφορά- αριθμό κρουσμάτων από τα μέσα Ιουνίου. Τα 36 αφορούν τουρίστες, εκ των οποίων 20 προέρχονται από τη Σερβία. Τα περισσότερα θετικά τεστ καταγράφονται στα βουλγαρικά σύνορα».

Όπως σημειώνει η Der Standard, από τότε που άνοιξε ξανά ο σταθμός Προμαχώνας/Κούλατα, «έχουν διασχίσει τα σύνορα προς την Ελλάδα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε και πάλι τα σύνορα με τη Σερβία. Από την άλλη πλευρά, από τις 15 Ιουλίου αρχίζουν και πάλι οι πτήσεις από τη Μ.Βρετανία».