Ξεπέρασαν τους 13.000 οι νεκροί παγκοσμίως - Πάνω από 305.000 τα κρούσματα
Κορονοϊός

Ξεπέρασαν τους 13.000 οι νεκροί παγκοσμίως - Πάνω από 305.000 τα κρούσματα

Περισσότεροι από 305.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν πεθάνει. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων στην Κίνα, όπου και καταγράφηκε αρχικά το ξέσπασμα του COVID-19, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν, στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κορονοϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

Η Γηραία Ήπειρος βρίσκεται πλέον υπό πολιορκία από έναν αόρατο εχθρό καθώς ο κορονοϊός στερεί τη ζωή σε ολοένα και περισσότερους πολίτες. 324 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία μέσα σε ένα 24ωρο, 112 στη Γαλλία ενώ 53 ασθενείς κατέληξαν στη Βρετανία. 

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών. Στο μεταξύ οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως θα μετατρέψουν ένα συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη σε τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία χιλιάδων ασθενών με SARS-CoV-2.

Επίσης, η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου

Η Γαλλία κατέγραψε 112 θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και πλέον ανέρχεται σε 562 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Υπήρξαν 14.459 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο. Σύμφωνα με το υπουργείο, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

"Εξελισσόμαστε γρήγορα προς μια γενικευμένη επιδημία στην επικράτειά μας", υπογράμμισε η γενική διεύθυνση της Υγείας ενημερώνοντας για την κατάσταση, και κάλεσε τους πολίτες "να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες περί περιορισμού και τα μέτρα προστασίας", όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων.

Άλλοι 53 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.