Ξενοδοχεία με διαχωριστικά, ηλεκτρονικό check in, απολυμάνσεις - Οι αλλαγές

Ξενοδοχεία με διαχωριστικά, ηλεκτρονικό check in, απολυμάνσεις - Οι αλλαγές

Για ένα διαφορετικό καλοκαίρι ετοιμάζονται φέτος τα ξενοδοχεία της χώρας, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τις οδηγίες επαναλειτουργίας από την κυβέρνηση.

Ένα πρώτο μέτρο για το όποιο γίνονται προετοιμασίες, είναι η υποδοχή των πελατών με ηλεκτρονικό check in στις εισόδους των ξενοδοχείων. Μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα περνάει κάποιος πελάτης στο γνώριμο χώρο υποδοχής. Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φάνης Μούτσος, Γενικός Διευθυντής Ξενοδοχείου, δεν θα εφαρμοστεί το κλασικό check in, δεν θα υπάρχουν καν χαρτιά και στυλό.

Παράλληλα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων όπου σε αρκετά σημεία θα τοποθετηθούν διαχωριστικά από πλέξι γκλας.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα γίνονται συνεχώς  απολυμάνσεις. Σε ξενοδοχείο που επισκέφθηκε ο ΣΚΑΪ θα χρησιμοποιηθεί μάλιστα μία διαφορετική μέθοδος εκείνη της νέφωσης που είναι πιστοποιημένη για απολύμανση.

Στο ξενοδοχείο μάλιστα κάθε 15 ημέρες και τα 200 άτομα του προσωπικού θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοιό, ενώ έχει συσταθεί και ομάδα υγείας που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαχειριστεί τυχόν ύποπτο κρούσμα.

Στις πισίνες, οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών θα είναι τουλάχιστον 2 με 2,5 μέτρα. Με αποστάσεις και οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσει τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι ο γνώριμος μπουφές των ξενοδοχείων. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν στα δωμάτιά τους τα γεύματα.