X. Γώγος: Δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

X. Γώγος: Δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της,  ο κ. Γώγος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για τεραστία πίεση στο ΕΣΥ και σημείωσε ότι επείγει να μειωθεί η διασπορά του ιού. Όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Αναφέρθηκε επίσης στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Σημείωσε ότι ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Γώγος υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.