7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

X. Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση

X. Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση
Eurokinissi

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα για «προβοκάτσια, προκλητική και παράνομη στάση», τονίζοντας παράλληλα  ​πως «οι εξοπλισμοί της Ελλάδας είναι μάταιος κόπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο Aκάρ δήλωσε ακόμη πως «παρά τη θετική και εποικοδομητική στάση που τηρεί η Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει την προβοκατόρικη, ανένδοτη στάση της που αυξάνει την ένταση και δεν τηρεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε: «Τον αξιότιμο Έλληνα ομόλογό μου τον καλώ να μείνει μακριά από εγωισμούς, από συναισθηματισμούς. Τον καλώ να σκεφτεί με λογική, με αντικειμενικότητα, με δίκαιο τρόπο και να μιλήσει σύμφωνα με τις συνθήκες μεταξύ των χωρών μας, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Οι δηλώσεις του δεν συμπίπτουν με τις εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προσπάθειες μείωσης των εντάσεων κατά τη θερινή περίοδο».

Ο Ακάρ, πάντα σύμφωνα με την Sabah αναφέρθηκε και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και τόνισε πως «η έχει μανία με τους εξοπλισμούς. Όμως αυτή η προσπάθεια είναι μάταια, δεν έχει σχέση με την μαθηματική λογική και είναι όνειρο και τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός. Επίσης, πρέπει να τονίσω πως τα τρίτα μέρη δεν είναι αυτά που θα λύσουν τα προβλήματα μας με την Ελλάδα. Γι᾽ αυτό η Ελλάδα τα προβλήματα της με την Τουρκία δεν πρέπει να τα κάνει Ευρωτουρκικά, Αμερικανοτουρκικά και μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι ούτε ηθικό και ούτε νόμιμο».