ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα για τις επενδύσεις στην κάνναβη

ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα για τις επενδύσεις στην κάνναβη

Σε έμμεση επιβεβαίωση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα επενδυτικά σχέδια που προετοιμάζει για την καλλιέργεια κάνναβης. Συγκεκριμένα απαντώντας στο δημοσίευμα του γερμανικού site WirtschaftsWoche, σύμφωνα με το οποίο «Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών», υποστηρίζει ότι έχουν δοθεί επαρκής απαντήσεις για την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

«Φαιδρός, αν όχι προσβλητικός και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι ο τίτλος "Griechenland setzt auf Wachstum durch Drogen" (Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών), άρθρου της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού μέσου WirtschaftsWoche του Ομίλου Handelsblatt» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν τα ακόλουθα:

«Σημειώνεται, ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε "ανώνυμο, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" για το ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.

Ως εκ τούτου, τα παραπάνω κρίνονται ανάξια περαιτέρω σχολιασμού.

Σχετικά, τέλος, με την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν απαντήσει επαρκώς και με επιχειρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα του Wirtschaftswoche, το οποίο αποκαλύπτει ότι μεταξύ των προτάσεων του ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται πρόβλεψη για επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στο Eurogroup της Σόφιας το περίφημο ολιστικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο όμως δεν φαίνεται να προκάλεσε ενθουσιασμό. 

«Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί, στο οποίο γράφτηκαν», σχολίασε υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος στη γερμανική εφημερίδα. «Πρόκειται καθαρά για μια εκδήλωση προθέσεων που δεν μπορεί να αξιολογηθεί. Η Κομισιόν αφού έκανε πολλές διορθώσεις απέστειλε το κείμενο στους αποστολείς του για βελτιώσεις».

Η Wirtschaftswoche επισημαίνει ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη επενδύσεων. Το ποσοστό ανέρχεται στο 9%, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι το διπλάσιο ποσοστό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ